Hoshanna

Macarons

Kategori: Allmänt

Vill ha! Ser så gott ut :D Såg nån gång att kissie la in det på sin blogg, men har ingen aning vad man kan köpa det, de är typ ganska dyra. Finns typ på ett cafe i Stockholm på Östermalm. Men sen kan man baka det också , fast då kanske det inte blir lika gott hihi , de ser inte lika gott ut då iaf haha :) Om man läser på bloggar så har alla de köpt sånna när de var i Frankrike.




Recept om man vill prova på:

Kakor
4 dl florsocker
125 g skållad och mald sötmandel
1 1/4 dl äggvita, ca 3-4 äggvitor
1/2 dl strösocker
ev 2 droppar röd karamellfärg

Smörkräm
100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägggula
2 msk hallonsylt
ev några droppar röd karamellfärg

 

Sätt ugnen på 150˚C. Sikta ner florsocker och mandel i en bunke. I en annan bunke: Vispa äggvitan med en elvisp, först på låg hastighet, öka efter hand. Tillsätt strösockret, vispa till en fast marängsmet. Det tar ca 5 minuter. Häll i de torra ingredienserna i marängen och blanda varsamt. Spritsa, eller klicka ut med två teskedar, ca 50 klickar stora som femkronor på plåt med bakplåtspapper. Låt kakorna vila ca 15 minuter på plåten, vilan gör att dom inte spricker i ugnen. Baka i nedre delen av ugnen i ca 12 minuter. Kakorna ska vara lite mjuka i mitten. Dra av bakplåtspappret från plåten till köksbänken, direkt när kakorna kommit ur ugnen. Låt kakorna kallna.

 

Smörkrämen:
Lägg smöret i en bunke och sikta ner florsocker och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös. Vispa ner äggulan och hallonsylten. Färga eventuellt med lite röd karamellfärg. Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften så att de ser ut som små hamburgare. Förvara i kylskåpet.

 

 

Kommentarer

  • Lisa säger:

    jag åt sånna igår för första gången! choklad och rosa, och de rosa var typ med vit choklad. mina kusiner hade bakat, de var fina och goda! ;) <3

    2010-06-26 | 23:26:56
    Bloggadress: http://ciryatan.blogg.se/

Kommentera inlägget här: